Design-kauppa

Design-kauppa

Finlandia-talossa avautuu design-kauppa vuodenvaihteessa 2025. Finlandia-talon arkkitehtuuri, muotoilu ja designin yksityiskohdat on huomioitu tulevan myymälän valikoimassa. Uniikit Finlandia Collection -tuotteet, ikiklassikot ja nykymuotoilun käyttöesineet, jotka herättävät mielikuvia suomalaisesta maisemasta, vaikuttavasta kauneudesta yhdistyen suomalaiseen identiteettiin, tulevat olemaan tuotevalikoiman keskiössä. Design-kauppa on auki päivittäin ja löydät sen Finlandia-talon pohjoispäädystä, juuri ennen kuin astut uuteen viinikahvilaan.

Viinikahvila

Viinikahvila

Kulttuuri ja taide kohtaavat Finlandia-talon uusissa tiloissa. Finlandia-talon uudessa viinikahvilassa on lämmin ja kotoisa tunnelma, joka kutsuu viihtymään. Viinikahvila tarjoilee päivittäin laadukasta, sesongin mukaista ruokatuotetta all day -listalta. Upea sisustus ja näköalat kutsuvat viihtymään pidempäänkin laadukkaiden viinien kera. Vitriinistä on noudettavissa korkeatasoiset ja suolaiset ja makeat kahvilatuotteet vaikkapa Töölönlahdelle avautuvalle terassilla nautittavaksi. Kahvilan yhteyteen avattavasta design-kaupasta voi ostaa kotiin viemisiksi tuotteita pieniltä suomalaisilta design-brändeiltä sekä luonnollisesti Aalto-tuotteita.

Bistro

Bistro

Nyt ensimmäistä kertaa legendaariseen Finlandia-taloon avautuu kolme iltaa viikossa auki oleva modernia ruokaa tarjoava ravintola. Ruokatuote pohjautuu pääosin suomalaisiin raaka-aineisiin ja makuihin, vaikkakin ravintolan tarjoiluissa näkyvät myös välimerelliset ja pohjoismaiset vaikutukset. Ruokalista elää sesongeissa ja satokausivaihtelut näkyvät listalla. Tunnelmaa luovat Alvar Aallon uniikki arkkitehtuuri ja design sekä Finlandia-talon alkuperäiset huonekalut.

Majoitus

Finlandia-talon uudet majoitustilat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria läheltä. Kaksi huolellisesti entisöityä asuntoa, toinen kahdelle ja toinen neljälle henkilölle, avataan ensimmäistä kertaa yleisön vuokrattaviksi.

Nämä kodit, joihin on suora sisäänkäynti Hesperian puistosta, ympäröivät vieraat suomalaisella muotoilulla ja materiaaleilla tarjoten uniikin elämyksen keskellä Helsinkiä.

Alkuperäiset, Alvar Aallon suunnittelemat asuinhuoneet on uusittu peruskorjauksen yhteydessä alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen ja mahdollisimman paljon alkuperäisiä elementtejä säilyttäen. Perusparannuksen suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut arkkitehdit NRT Oy.

Huoneistot avautuvat ensimmäistä kertaa suuren yleisön varattavaksi joulukuussa 2025. Varauskanavasta tiedotamme myöhemmin.

Majoitustilat:

  • 2 erillistä huoneistoa
  • 2H + KK + KPH/ 45m2
  • 2H + KK + KPH/ 57 m2

Näyttely

Finlandia-talon kesän 2025 kynnyksellä avautuva pysyvä näyttely kuljettaa näyttelyvieraan elämysmatkalle Alvar Aallon, Aino Aallon ja Elissa Aallon arkkitehtuurin ja luovuuden moninaisuuteen. Luovuus yhdistyy inhimillisyyteen. Ihmiset luovat rakenteita, tarinoita, tapahtumia ja unohtumattomia hetkiä. Finlandia-talo elää ajassa, unohtamatta eilisen merkitystä. Näistä elementeistä rakentuu Finlandia-talon uusi näyttelykokonaisuus.

Tilat, jotka aiemmin palvelivat mm. sinfoniaorkestereiden harjoitustiloina, muokkautuvat inspiroiviksi huoneiksi. Jokaisessa huoneessa Aaltojen tarinat ja kohtaamiset rakentavat monimuotoista kuvaa suomalaisuudesta ja Suomesta.

Faktat:

  • Näyttely: Avautuu kesäkuussa 2025
  • Näyttelytila: 1300m2
  • Näyttelysuunnittelu: Taina Väisänen, Takt Oy
  • Näyttelyn käsikirjoitus: Kirsti Manninen

Advisory Board

Liiketoiminnan määrätietoisessa kehittämisessä on tärkeää laajentaa näkemystä alan huippuammattilaisten avulla. Finlandia-talo Oy on perustanut Advisory Boardin tukemaan johtoa Finlandia-talon perusparannukseen liittyvässä uusien liiketoimintojen, erityisesti näyttelykokonaisuuden suunnittelussa.

Jukka Savolainen, AD-museoyhtiön toimitusjohtaja. Savolainen omaa vahvan taustan kulttuuriorganisaatioista, museoista, kehittämisestä, ennakoinnista ja johtajuudesta. Jukka Savolaisella on historiaa ja monipuolista kokemusta kansainvälisestä työstä, verkostoista ja eri luottamustehtävistä. Hän on aktiivinen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen eri hallituksissa sekä kansainvälisten projektien neuvonantaja. Hän on innostunut muutoksesta ja tulevaisuuden visioista.

Maija Tanninen-Mattila on pitkän linjan museoalan ammattilainen ja visuaalisen taiteen asiantuntija. Hän on johtanut Helsingin Taidehallia, Ateneumin taidemuseota ja HAM Helsingin taidemuseota sekä Helsinki Biennaalia. Näitä johtotehtäviä ennen hän toimi Helsingin kaupungin taidemuseossa eri tehtävissä aina vuodesta 1985, muun muassa amanuenssina ja intendenttinä.

Tanninen-Mattila on opiskellut museoiden yleisötyötä Fulbright stipendiaattina George Washington yliopistossa Washington DC:ssä ja on osallistunut Getty Foundationin Museum Leadership -ohjelmaan Claremontissa, Kaliforniassa. Maija Tanninen-Mattila toimii Suomen Kansallisgallerian hallituksen jäsenenä.

Paimion parantola -säätiön toimitusjohtaja ja Glasshouse Helsingin perustaja Mirkku Kullberg on poikkitieteellinen liike-elämän ja kulttuurin ilmiöiden ajattelija. Hän on suunnittelujohtaja, jolla on vahva kokemus strategiaprosesseista, brändäyksestä, kuluttajan ennakoinnista ja uudelleenjärjestelyjen hallinnasta.

Hän toimii Alvar Aalto -säätiön puheenjohtajana ja on toiminut suomalaisten ja kansainvälisten yritysten hallituksen jäsenenä eri toimialoilla. Hänen aikaisempaan kokemukseensa kuuluu ikonisen suomalaisen huonekaluyrityksen Artekin toimitusjohtajana, Hotel St. Georgen luovana johtajana, sveitsiläisen Vitran kotiosastopäällikkönä sekä Poltrona Fraun Amerikan johtajana. Sitä ennen hän uudisti suomalaista muotoilua muodissa, kuten Nansoa ja Grünsteinia.

Henna Helander on laajasti verkostoitunut johtaja sekä arkkitehtuurin, rakentamisen ja asumisen monipuolinen, syvällinen tuntija ja visionääri, vastuullisuuden brändiasiantuntija, kuntaosaaja ja yrittäjä.

Henna Helander tunnetaan erityisesti Suomen Arkkitehtiliiton pitkäaikaisena puheenjohtajana, Paimion parantolan pelastajana ja ensimmäisenä toimitusjohtajana sekä WeeGee-talo/ EMMA:n muutoksen, tehtaasta kulttuuritaloksi johtaneena arkkitehtina sekä entisenä Helsingin kaupungin yliarkkitehtina.

Henna Helanderin erityisosaamista ovat systeeminen muutos, ilmastokriisin aiheuttaman murroksen mahdollisuudet rakentamisessa ja innovaatioissa, digitalisaatio laajassa mielessä käsitettynä, NewBauhaus ja arkkitehtuurin piilevä potentiaali.

Anu Kaupilla on pitkä kokemus kulttuuri- ja tapahtuma-alalta. Hän on työskennellyt markkinoinnin, viestinnän, sponsoroinnin ja myynnin parissa mm. Helsingin juhlaviikoilla ja Live Nationilla. Nykyinen työ on Suomen Olympiakomitean kaupallisena johtajana. Luottamustoimia mm. SPOT ry:n, Cirkon ja Tapahtumateollisuus ry:n hallituksissa.