Samppanjatastingeja ja sesongin uusi menu! Finlandia Bistro juhlistaa laajennettuja aukioloaikoja erityisellä tavalla

Kolme iltaa, kolme viinialan huippuasiantuntijaa ja kolme menua – elokuussa Finlandia Bistrossa vietetään ainutlaatuisia tasting-iltoja, joissa koko ravintola on yhtä seuruetta.

Finlandia-talon uusin ravintola, rento ja tunnelmallinen Finlandia Bistro on jälleen avannut ovensa kesätauon jälkeen.

Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa ravintola on auki perjantaisin ja lauantaisin, minkä jälkeen syyskausi käynnistyy toden teolla. 

13.8.2025 alkaen Finlandia Bistro on avoinna myös keskiviikkoisin, ja palvelee asiakkaitaan keskiviikosta lauantaihin, ke–pe klo 16–22 ja lauantaisin 15–22.

“Aukioloaikoja on asiakkaiden toiveesta laajennettu. Sekä meillä täällä Finlandia-talossa että viereisessä Musiikkitalossa on usein keskiviikkoisin tapahtumia, ja moni on halunnut tulla syömään Bistroon esimerkiksi ennen konserttia”, kertoo Bistron ravintolapäällikkö Mirva Heino.  

Finlandia Bistron syyskauden menu ammentaa syksyn upeista raaka-aineista. Se pitää sisällään muun muassa erilaisia sieniä ja kurpitsaa. Menun kruununjalokivenä on uusi riista-annos eli heinäsorsa.

“Myös tartar tekee paluun listalle. Elokuun lopusta noin lokakuun puoliväliin tarjoamme ryhmille erityistä rapumenua, sekä järjestämme syyskuussa kaksi rapuillallista, joihin voi tehdä varauksen niin pienemmälle kuin isommallekin seurueelle”, Heino esittelee. 

Mestari, testeri ja tarhuri

Keskiviikkoiltojen avautumista juhlistetaan Finlandia Bistrossa myös erityisellä tavalla. Ravintolassa järjestetään kolmena elokuun keskiviikkona samppanjailtoja, joita vetävät vuoroviikoin viinialan eri huippuasiantuntijat.

Samppanjatastingien päivämäärät ovat 13.8., 20.8. ja 27.8.

Bistron asiakkaita samppanjan saloihin johdattelevat Viinitien portfolimanageri, yksi Suomen viidestä Master Of Winesta Heidi Mäkinen, Champagne Chouetten Champange Taster 2025 Heidi Huikko sekä samppanjanviljelijä ja -valmistaja Laurent Autreau. 

Samppanjaillan aikana maistellaan kolmea eri samppanjaa yhdistettynä Finlandia Bistron syysmenun herkkuihin. 

“Jokaisen illan menu on erilainen, ja iltoja vetävät asiantuntijat ovat valinneet ruoalle parhaat mahdolliset viiniparit”, kertoo Heino.  

Suomessa samppanjalle on usein annettu melko suppea rooli juhlien alkumaljana, vaikka tosiasiassa samppanja voi olla monipuolinen ruokaviini, jota sopii nauttia läpi koko aterian – eivätkä kaikki samppanjat suinkaan ole samanlaisia. 

“Esimerkiksi Chouetten samppanjaperheestä löytyy hyvin erilaisia viinejä kevyestä runsaspaahteisempaan, rutikuivaan ja roséhen”, sanoo Champagne Chouetten Champagne Taster 2025 Heidi Huikko.

Rentoa samppanjafiilistelyä 

Huikko on innokas paremman ruoka- ja viinikulttuurin lähettiläs sekä Chouetten brand ambassador, joka haluaa jakaa tietoa samppanjasta muillekin. 

“Odotan innolla, että pääsen oman iltani aikana kertomaan samppanjasta ja sen valmistuksesta, samppanjakulttuurin pitkistä perinteistä ja tietysti myös näistä ihanista viineistä, joihin illan aikana tutustutaan.”

Huikon samppanjaillassa tarjotaan muun muassa tartaria ja sydänsalaattia sekä kevyesti kypsytettyä taimenta. Kaikilla annoksilla on luonnollisesti oma samppanjaparinsa.

“Chouetten samppanja valmistetaan tietysti Ranskassa, mutta kyseessä on kotimainen brändi. Pidän ajatuksesta, että sitä maistellaan nyt juuri Finlandia Bistrossa, joka puolestaan on osa Finlandia-taloa – molemmat suomalaisen osaamisen taidonnäytteitä nekin”, Huikko sanoo.

Itse illasta Huikko odottaa iloisen kuplivaa ja rentoa tilaisuutta.

“Joku saattaa ajatella tastingia jäykkänä tilaisuutena, jota ikään kuin suoritetaan tietyn kaavan mukaan. Loppujen lopuksi samppanja on kuitenkin tosi helposti lähestyttävä tuote, jonka äärellä voi fiilistellä hyvin vapaamuotoisesti.”

Bistron ravintolapäällikkö Heino on Huikon kanssa samaa mieltä.

“Näen Finlandia Bistron samppanjaillat yhteisinä ja yhteisöllisinä tilaisuuksina, joiden aikana koko ravintola on yhtä suurta, iloista seuruetta.”



Finlandia Bistro
Lue lisää samppanjailloista ja varaa oma paikkasi!
Tutustu Finlandia Bistron Rapumenuun