Strauss 25-vuotisjuhlakonsertit

Loppiaisen Strauss-konsertit avaavat uusitun Finlandia-talon 25-vuotisjuhlakonserteilla 4.1. ja 6.1.2025.

Valssikuningas Straussin riemukkaat ja elegantit sävelmät valloittavat huippusolistien tulkitsemina lauantaina 4.1. klo 19.00 ja loppiaisena 6.1.2025 klo 14.00.

Tässä 25-vuotisjuhlakonsertissa vietetään samanaikaisesti myös Johann Straussin 200-juhlavuotta!

Konsertissa kuullaan iki-ihania Strauss-sävelmiä, joita Lohjan kaupunginorkesteri, täydennettynä Sibelius-Akatemian opiskelijoilla, esittää kapellimestari, maestro Atso Almilan johdolla.

Konsertin solistit:

Goitsemang Lehobye, sopraano

Yhdysvalloissa asuva Goitsemang Lehobye on esiintynyt merkittävissä oopperarooleissa eri puolilla maailmaa. Hän on saavuttanut suosiota suurilla näyttämöillä Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Etelä-Afrikassa. Erityisen kiitoksen sai hänen esiintyminensä New Yorkin Carnegie Hallissa syksyllä 2024.

Aubrey Lodewyk, baritoni

Eteläafrikkalainen Aubrey Lodewyk esiintyi vuonna 2011 Mandelan roolissa Mandela-trilogiassa, joka esitettiin ympäri Etelä-Afrikkaa ja Iso-Britanniaa, jossa hän samalla teki Euroopan debyyttinsä. Hänen roolisuorituksensa oli ehdolla Naledi Theatre-palkinnon parhaaksi musikaalisuoritukseksi vuonna 2011. Hän oli myös ehdolla arvostetun Fleur de Cap -palkinnon voittajaksi oopperaroolisuorituksellaan vuonna 2019.

Tuomas Miettola, tenori

Suomen tämän hetken kysytyimpiin nuoriin oopperalaulajiin kuuluva iisalmelaislähtöinen Tuomas Miettola on tänä syksynä valittu arvostetun Jorma Hynninen-palkinnon ensimmäiseksi saajaksi. Vuoden 2024 aikana hän on esiintynyt monissa isoissa oopperarooleissa, myös kantaesityksissä, ja hän on jatkuvasti konsertoinut ympäri Suomea.

Liput lippu.fi

Liput alkaen 28 €

STRAUSS-MAJOITUS Hotel AX:ssä
Majoitu vuoden Strauss-hotellissa Hotel AX:ssä etuhintaan 100 € kahdelle (norm. 135 €). Varaa koodilla STRAUSS sivuilta: hotel.ax